Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ръководи заседанието на общото

...
Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ръководи заседанието на общото
Коментари Харесай

Кметът Денчо Бояджиев ръководи заседанието на общото събрание на Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Разград 

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев управлява съвещанието на общото заседание на Регионално съдружие за ръководство на отпадъците за район Разград, което се организира през днешния ден в Разград. В него участваха: регионалният шеф Драгомир Златев, кметовете и на останалите шест общини в област Разград, в дискусията се включиха и заместник-кметът Добрин Добрев и началникът на отдел „ Опазване на околната среда “ в Община Разград Недим Тахиров. 

Общото заседание отсрочи вземането на решение по точка първа от авансово оповестения си дневен ред: „ Обсъждане и взимане на решение по отношение на възлагане на кмета на Разград правене на документи и осъществяване на социална поръчка с предмет „ Експлоатация на обект: Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян “. Отлагането е за последващо съвещание през месец януари 2023 година, когато Община Разград би трябвало да предложи период за осъществяване на контракта, както и планирана стойност на публичната поръчка. 

Единодушно бе и решението по втора точка от дневния ред, която бе обвързвана с изложение на мнение по импортирано в Община Разград писмо от „ Автомагистрали Черно море “АД-Шумен с предложение за увеличение на цената на предоставените за осъществяване строително-монтажни работи по Договор за социална поръчка № 248 от 15.08.2022 година, подписан сред Община Разград и „ Автомагистрали Черно море “ АД гр. Шумен с предмет: Изграждане на трета клетка на обект „ Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян “ в сходство с обнародваното на 30.09.2022 година в Държавен вестник Постановление на Министерски съвет № 290 от 27.09.2022 година за приемане на Методика за изменение на цената на контракт за социална поръчка вследствие на инфлация. Решението на Общото заседание е актуализация да се направи до 10%.

В края на съвещанието Недим Тахиров показа информация по отношение на осъществяването на план „ Проектиране и създаване на компостираща инсталация и апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци за общините от РСУО Разград “ по Оперативна стратегия “Околна среда 2014-2020г. ”, както и по отношение на осъществяване на градеж: Изграждане на трета клетка на обект „ Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян “. 

По реализацията на плана е планувано осъществяване на общо 10 публични поръчки, от които едната е с 6 обособени позиции. Част от процедурите са завършили, подписани са контракти и те се извършват, по две от обособените поръчки обаче и при наново оповестяване не са се появили претенденти за доставка на ремарке и за доставка на преден товарач и са извършени диалози с Управляващия орган на ОПОС за завишаване на прогнозните стойности на поръчките за сметка на икономии от други поръчки. По друга от поръчките – за доставка на съдове и техника за разделно събиране и превозване на зелени битови боклуци “ – е преустановен договорът, защото сдружението е престанало да развива активност след гибелта на един от съдружниците, извършени са още две публични поръчки, на едната не са се явили участници, след втората следва сключване на контракт. Очакванията са строителните действия да приключат доникъде на януари 2022 година, след което да се обезпечи оборудването на инсталациите. 

Договорът за създаване на трета клетка на Регионалното хранилище за боклуци е на стойност 6 509 096,96 лева – напомни Тахиров. Строителната площадка е открита на 6 октомври 2022 година Към момента теренът е измит и се извършват изкопни земни работи на градежа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР