Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров ще открие официално новопостроените

...
Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров ще открие официално новопостроените
Коментари Харесай

Откриват нова сграда, зала и басейн в СУ Л. Каравелов

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров ще открие публично новопостроените многофункционална спортна зала, плувен басейн и топла връзка сред оборудванията и постройка 1 на СУ Любен Каравелов в 10 часа през днешния ден.

В 11 часа, ще бъде открита и ремонтираната постройка 2 на учебното заведение, която се намира в непосредствена непосредственост на ул. „ Марагидик “ №37.

„ Спортната залата е многофункционална, в нея може да се упражняват волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Снабдена е с съвременно електронно табло, а при потребност може да действа и като Концертна зала, защото има построена и сцена. Местата за фенове за спортни срещи и концерти са 238. Басейнът е с 4 коридора, дълъг е 25 и е необятен 12,5 метра “, описа с горделивост директорката на учебното заведение Славка Щерева.

В реновираната постройка на улица „ Марагидик “ пък се обитават кабинетите за самостоятелно образование на младите музиканти, има две зали за танцовите ансамбли на учебното заведение, както и огромна зала за представления, оборудвана с художествено осветяване.

В постройката има и лично професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите и ансамблите ще вършат своите демозаписи.

Дворът е облагороден, построена е открита спортна площадка, а към нея са ситуирани места за близо 100 фенове.

Стойността на ремонта на постройката е 2 423 814 лв. с Данък добавена стойност.

Залата и басейнът, както и ремонтът на главната и помощната постройка на СУ „ Любен Каравелов “ са изпълнени по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Стойността на залата и басейна, дружно с построената топла връзка със постройката, е общо 2 885 415 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР