Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се

...
Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се
Коментари Харесай

Кметът на Перник се срещна с посланика на Швеция

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланика на Кралство Швеция Н. Пр. госпожа Катарина Рангнит.

Кметът срещна дипломата с културния и стопански профил на града, като акцентира хилядолетната му история и вероятностите за развиване. По време на срещата бяха обрисувани и тематиките, в които да се задълбочи двустранното съдействие – взаимни културни прояви и задълбочаване на икономическите връзки. Владимиров акцентира, че в Перник се развиват значима шведска инвестиция като „ Trelleborg “. Той добави, че скоро в града ще бъде направена още една огромна инвестиция с шведско присъединяване на AQ „ Електрик “. Той разяснява, че привличането на такива вложители, които подхождат с отговорност към чиновниците си и околната среда е значимо за екипът му.
След срещата посланикът посети Подземния минен музей и показа, че това е забележителност, която всеки би трябвало да види. Заедно с кмета тя посети и постройките на Минната дирекция и Двореца на културата.
По-късно дипломат Катерина Рангнит и Станислав Владимиров посетиха завода на „ Trelleborg “ в Перник. Управителят на предприятието Александър Колев и екипът му описаха повече за предлагането на решения за характерните потребности на своите клиенти. Колев изясни, че създаваните от предприятието уплътнителни решения основани на течен силикон намират приложение в редица промишлености като автомобилната, хранително-вкусовата и други, както и срещна гостите с квалифицираното уголемение на индустриалната база, което се чака да удвои индустриалния потенциал на предприятието.
Изпълнителният шеф на AQ „ Електрик “ Емил Николов, която е част световната шведска компания AQ Group AB изясни, че предприятието ще развие нови мощности в Перник през идната година. Той добави, че упоритостта му е потенциалът на завода в града да доближи до 300 души. Николов добави, че „ Електрик “ е един от водачите в проектирането и производството на електрически табла и комплицирани железни съставни елементи за индустриални клиенти, а индустриалните мощности все още са ситуирани на повърхност от 25 000 кв.м.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР