Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отказала ли дарение с

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отказала ли дарение с
Коментари Харесай

Дренчев от „Възраждане“: Ще проверим дали има умисъл във фалита на ловешката болница

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отказала ли подаяние с съоръжение за поделение в МБАЛ-Ловеч в мандат 2015-2019?

Важен проблем в Ловеч е болничното заведение, която е в неприятно финансово положение, а от началото на годината са закрити три отделения.

Качеството на опазването на здравето е измежду претекстовете за миграция - вътрешна и външна. Състоянието на болничното заведение е част от възела, който е оплел Ловеч и го води към демографския апокалипсис, на който сме очевидци.

Състоянието на болничното заведение е тежко, само че не безнадеждно. Не е нещо ново - в случай че казусът бе елементарен за решение - щяха да са го решили преди нас. Другата седмица в Народното събрание ще влезе за разглеждане бюджета за 2023г. - това е късмет, еднократен в годината, да се откри финансиране през държавния бюджет.

Възможно е да търсим финансиране и през бюджета за защита - болничното заведение може да бъде включена като детайл от военновременните мобилизационни проекти, които са наложителна част от българската защита в спокойно време. Като член на комисията по защита бих могъл да спомагам и за това.

За страдание с общинския съвет на Ловеч се разминахме фрапантно на провелата се постоянна сесия на 28 юни. Те не пожелаха нито да отговорят на въпросите ми, нито пожелаха да чуят каквото имам да им кажа по тази значима за всички жители на ловеч тематика.

Все отново съм им признателен - икономисаха ми неявяване от пленарна зала и четири часа пътешестване, с цел да приказвам четири минути на хора, които не желаят да чуят нищо. В тази връзка внесох питане до министъра на опазването на здравето с въпрос дали кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова е отказала подаяние с съоръжение за поделение в МБАЛ-Ловеч в мандат 2015-2019.

Аз знам отговора, само че чакам формален документ от Министерството на здравеопазването, от който ще стане ясно дали има предумисъл във банкрута на болничното заведение в Ловеч.

Все отново в Троян да вземем за пример в никакъв случай не биха си разрешили сходно отношение към един от народните представители от района, пък въпреки и от опозицията. Затова в Троян проблемите постоянно се вземат решение с лекост, а аз постоянно съм подготвен да откликна и при решение на проблемите и на Ловеч.

Виждам, че в края на мандата община Ловеч е заета стремително да разпродава общинско имущество и на съветниците напълно не им се мисли за стратегически стратегии за опазване на здравето, чийто небосвод се простира надалеч зад края на мандата им. А наесен, след локалните избори, уповавам се, че в общинския съвет ще има болшинство на „ Възраждане ", което ще работи в интерес на Ловеч и неговите жители.

С почитание,

Екипът на " Възраждане "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР