Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравление до генерал-лейтенант

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравление до генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч поздравява космонавта Георги Иванов за рождения ден

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати приветствие до генерал-лейтенант Георги Иванов, космонавт и почетен жител на Ловеч, във връзка неговия рожден ден на 2 юли. В приветствения адрес се споделя:

„ Изминаха 43 години от полета на „ Съюз-33 “ на 10 април 1979 година, само че хората от няколко генерации пазят безценен спомен за осъщественото от Вас и Николай Рукавишников. Този полет показва изключителна подготовка и дарба да се реагира на непредвидени обстановки по време на полет. Както сте разказвали, неповторимо е чувството да си в Космоса, тъй като виждаш Земята без държавни граници и спорове, като един общ дом.Целият Ваш публичен актив е ослепителен образец за родолюбие и национализъм, като в същото време имате значим принос в развиването на космонавтиката “.

Георги Иванов е първият български космонавт. Народен представител в Седмото велико национално заседание (1990 – 1991 г.). Роден е в Ловеч на 2 юли 1940 година, в фамилията на Иван Иванов Какалов и Анастасия Какалова. Родната му къща се намира в кв. „ Вароша “. Завършва Средно смесено учебно заведение „ Тодор Кирков “ Ловеч (1958). Завършва Военното учебно заведение в Долна Митрополия (1964 г.) със компетентност инженер-летец и подготовка водач, първи клас. Служи в Българска народна армия като водач, старши водач, пълководец на звено и пълководец на ескадрила. Защитава дисертация и получава научна степен претендент на физическите науки през 1984 година Негов теоретичен началник е Димитър Мишев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР