Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати до писателя Георги

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати до писателя Георги
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч поздрави писателя Георги Мишев за рождения му ден

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати до писателя Георги Мишев (87 г.) приветствен адрес за рождения му ден. В адреса кметът, както и цялото управление на общината, пожелават на известния публицист и почетен жител на Ловеч здраве, дългоденствие и доста триумфи.

„ С откровена наслада и  наслаждение се обръщам към Вас и Ви благопожелавам рождения ден от името на управлението на Община Ловеч, както и от името на всички Ваши фенове в нашата община. Вашият креативен път потегля от Ловеч и с годините се трансформира в стратегически значима автомагистрала в българската просвета. Вашите кино сюжети и белетристични заглавия са познати на генерации българи. Те от дълго време имат свое непокътнато място в сърцето на публиката. Заглавия като „ Дами канят “, „ Вилна зона “, „ Преброяване на дивите зайци “, „ Селянинът с колелото “, „ Момчето си отива “, „ Дунав мост “ и „ Патриархат “ и през днешния ден са известни и обичани. Наскоро ни зарадвахте и с мемоарната сага „ Мир на страха ни “, както и с продължението “Мир на кумирите ни ”. Благодарим Ви! Желая Ви спокойни години, желязно здраве, както и нови креативен триумфи. Продължавайте да следвате Вашия неостаряващ дух и да радвате своите читатели и фенове! “  

Георги Мишев е роден на 3 ноември 1935 година в с. Йоглав, Ловешко. Автор е на разкази, повести и романи. Сред тях са „ Осъмски разкази “, „ Матриархат “, „ Вилна зона “, „ Селянинът с колелото “, „ Дами канят “,„ Патриархат “ и други, като огромна част от тях са филмирани.

Георги Мишев е депутат в Седмото Велико национално заседание (1990-1992). Носител е на голям брой награди. Негови синове са писателят хуморист Михаил Вешим и журналистът Цветан Гемишев (в. “Труд “).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР