Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще се срещне

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще се срещне
Коментари Харесай

Кметът на Карлово се среща с протестиращи срещу ремонта на площада

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов ще се срещне през днешния ден по обяд с протестиращите срещу почналата реорганизация на централния площад „ 20 юли “. „ Целта на срещата е да се срещнат с детайлностите на плана за ремонта на площада “, сподели пред Радио Пловдив градоначалникът.

От четвъртък малобройна група хора недоволстват от плануваното срутване на трибуната в източната част на площада, която съгласно тях има архитектурна стойност и би трябвало да се резервира като детайл от площадното пространство. 

„ Стартирахме и неофициална подписка за опазване на образа на площада и детайлите към него – фонтани, сцена и каменна настилка. До тук ни поддържаха към 100 души “, сподели един от протестиращите Красимир Методиев.

Във вторник е планувана среща на протестиращите и с създателя на плана на площада арх. Георги Селенски, брачна половинка на умрялата арх. Анастасия Кметова, която бе създател на керамичните пана на сцената, и с ръководителя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР