Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на
Коментари Харесай

Блокират Подбалканския път в знак на протест

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов и кметовете на селата, потърпевши от бедствието през септември 2022 година - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път /Републикански път I-6/ и прохода " Троян – Кърнаре " на 29.05.2024 година Кметовете сътвориха предприемчив комитет, който ще провежда митинги против незадоволителното и забавено финансиране на инфраструктурни планове в потърпевшите села, оповестиха от общината.

Д-р Кабаиванов и кметовете изпратиха писмо до министър-председателя Димитър Главчев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в което ги уведомяват за подготвяния митинг и упорстват на общината да бъдат отпуснати 38 000 520 лв. за 2024 година, които да бъдат употребявани за възобновяване на разрушени от бедствието мостове, улици и дерета в Карлово и селата. " Още в първите седмици след наводнението писах на тогавашния министър-председател Гълъб Донев, че ще са ни нужни 75 354 495 лв., с цел да възстановим вредите и естествения живот на хората. Писал съм и до всички последващи министър председатели, министри на вътрешните работи и други министри ", се споделя в писмото, " …а до момента сме получили единствено 17 611 152 лв. ".

Кметът упорства сумата от 38 000 520 лв. да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет /МКВПМС/, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лв.. В писмото си доктор Кабаиванов желае също да бъдат планувани и още 19 742 823 млн. лв. в бюджета на МКВПМС за 2025 година, с които да бъде довършено възобновяване на разрушената от бедствието инфраструктура.

Кметът показва още недоволството си от тромавата администрация в МКВПМС и декларира желанието си да повдигне въпроса за инстутиционална промяна в структурата.

Предупредителната едночасова обсада на Подбалканския път и прохода " Троян – Кърнаре " е планувана за 29 май 2024 година от 14:30 ч. до 15:30 ч. в село Кърнаре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР