Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, директорът на СУ

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, директорът на СУ
Коментари Харесай

Карлово откри спортна зала за чудо и приказ

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, шефът на СУ „ Васил Левски “ Мариана Манчева и публични посетители, участвали на събитието, прерязаха лентата на новоизградената, многофункционална спортна зала в приблизително учебно заведение „ Васил Левски “.

Началото поставихме през 2012 година с Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване – основополагащият документ за развиването на Карлово, съобщи кметът на общината доктор Емил Кабаиванов. Един от главните цели в проекта за нас бе основаването на модерни условия в учебните заведения и детските градини в общината. Тази зала е както за учениците, по този начин и за осъществяване на градски, районни и национални надпревари, сподели още кметът.

Директорът на приблизително учебно заведение „ Васил Левски ” Мариана Манчева, показа пред препълнената зала: „ Щастлива съм, че всички вие сте тук, в най-старото, най-голямото и към този момент – най-модерното учебно заведение на територията на община Карлово! “

Поздравления към управлението на общината и към професионалните екипи, осъществили плана, насочиха проф. Иван Димов – консултант на министъра на образованието и науката и националният представител ген. Константин Попов.

Сградата беше осветена от архиерейския наместник на Карловска духовна околия - иконом Марко Тодоров.

Спортните уреди са най-голямата и най-сложна, като осъществяване, част от плана за цялостна реорганизация и рационализация на просветителната инфраструктура в община Карлово.

Интегрираният състезателен комплекс включва: неповторим за страната ни тенис корт върху покрива на залата, игрище за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и фитнес зала.

Закритата база е климатизирана - има отопление и изстудяване - съгласно условието на държавния стандарт за зали, в които се организират спортни надпревари.

Игрището за тенис е с акрилна настилка, инсталирано е осветяване, достъп до него обезпечава и панорамен асансьор. Комплексът включва още три спортни площадки на територията на СУ „ Васил Левски “, една от които в начален курс.

По плана на общината „ Мерки за повишение качеството на средата на образование в общински учебни заведения и детски градини в гр. Карлово и филиали “ бяха построени още нова спортна зала и нови три спортни площадки в СУ „ Васил Левски “; нов тенис корт в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “; многофункционални спортни площадки в ОУ „ Райно Попович “ и СУ „ Васил Левски “; нов корпус и нови детски площадки в ДГ „ Ана Козинарова “, филиал с. Розино; извърши се реорганизация и рационализация на плувен басейн в СУ „ Христо Проданов “; реорганизация и рационализация на детските площадки и прилежащи терени във всички детски градини на територията на гр. Карлово и кв. Сушица.

Общата стойност на плана е 7 174 46 лева /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР