Кметът на община Благоевград бе сред гостите на тържествата по

...
Кметът на община Благоевград бе сред гостите на тържествата по
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов бе гост на честванията по повод 119 години Илинденско-Преображенско въстание и XVI фолклорен събор Пирин пее 

Кметът на община Благоевград бе измежду гостите на тържествата във връзка 60 години фолклорен събор „Пирин пее“ и 119 години от Илинденско-Преображенското въстание на прехода „Предел“. От негово име бе положен венец на паметника „Илинден“ в планинската околност.

По време на церемонията участваха представители на държавни институции, народни представители и представители от Европарламента, кметове на общини,общественици. Събитието стартира с водосвет за здраве отслужен от Негово Високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим и представители на неврокопската патриаршия.

След края на тържествената гала кметът Стоянов обиколи местността Предел и поздрави самодейци от община Благоевград. Той бе измежду формалните посетители и на заключителния концерт във връзка 60 години „Пирин пее“. На огромната сцена излязоха реализатори от Разлог, студенти от факултета по музика към ЮЗУ „Неофит Рилски“, ФГ „Веселина“ от ЦЛТРДБ и емблемата на пиринския край Ансамбъл „Пирин“.

В „Пирин пее“ 2022 се изявиха над 1500 участници. Тази година събитието мина под патронажа на президента на Р България Румен Радев. Участие в събитието взеха всички общини от благоевградска област, като от общинаБлагоевград се показаха над 120 самодейци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР