Кметът на община Белово Костадин Варев издаде заповед за обявяване

...
Кметът на община Белово Костадин Варев издаде заповед за обявяване
Коментари Харесай

Бедствено положение в Момина Клисура заради повреден мост

Кметът на община Белово Костадин Варев издаде заповед за оповестяване на отчасти бедствено състояние за село Момина клисура. Действието му е до 3 февруари. Повод за него стана обрушен мост, свързващ центъра с квартал " Динева махала ".

Установено е мощно обрушване на ляв устой на мост над река Марица, при което се попречва достъпът на хора от квартала до централната част на селото, екипите на Спешна здравна помощ, на пожарната и сметоизвозването.

Варев разпорежда Щабът за осъществяване на Общинският проект за отбрана при бедствия да премине на непрестанен режим на работа. Информация за хода на неотложно-възстановителни работи да се дава всеки ден, а при смяна на събитията - неотложно. Дежурният по Общински съвет за сигурност да дава събраната информация на Общинския щаб през два часа.

Въведени са и ограничения за сигурост. Забранява се придвижването на МПС по моста за недопускане на драматичен случай. Сформирана е комисия с присъединяване на способени експерти, с цел да се стартира и възложат действия по спешен ремонт на ляв устой на моста.

Копия от са изпратени на регионалния шеф на Пазарджик, министъра на вътрешните работи, членовете на Щаба за осъществяване на проект за отбрана при бедствия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР