Кметът на Москва Сергей Собянин обяви за неработни дни от

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви за неработни дни от
Коментари Харесай

Кметът на Москва пусна целия град в отпуск заради COVID-19

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи за неработни дни от 15 до 19 юни 2021 година Причината е възходящият брой инфектирани с ковид в съветската столица.

" За да спра възходящата периодичност и да спася живота на хората, през днешния ден подписах декрет, определящ неработни дни от 15 юни до 19 юни 2021 година, със опазване на заплатите за служащите. По този метод " дългият уикенд " в Москва ще продължи цели 9 дни – от 12 юни до 20 юни 2021 година ", написа Собянин в своя блог.

Решението се отнася за предприятия и организации от всички форми на благосъстоятелност, които нормално не работят в почивните дни, съобщи ТАСС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
12,16 млн. души в Русия са били съкратени от работа от начал...

Спирането на работа не важи за организации, които са от решаващо значение за обезпечаване на действието на градската инфраструктура, както и за отбранителни предприятия, Росатом, Роскосмос и някои други стратегически промишлености, изяснява градоначалникът.

Причината е, че съгласно епидемиолозите в този момент е належащо, в случай че не да се спре, най-малко да се понижи скоростта на разпространяване на ковид.

Броят на новооткритите случаи на Covid-19 в Москва в последно време се усили до пиковите стойности от 2020 година Тежките случаи също нарастват с бързи темпове, като от ден на ден от тях са младежи и хора на междинна възраст. За да се оправят с напора, лечебните заведения непрекъснато разкриват спомагателни кревати.

Градската администрация в Москва върна и някои ограничавания: на заведения за хранене, кафенета, питейни заведения, нощни клубове, караоке, боулинг зали, нощни заведения е неразрешено да обслужват гости от 23:00 до 06:00 часа в интервала 13-20 юни.

Увеселителните атракциони, детски и спортни площадки и всевъзможни други развлекателни уреди в московските паркове ще бъдат затворени.

Властите предложиха компаниите и институциите да върнат колкото се може повече чиновници към отдалечен режим на работа, изключително тези, които не са били имунизирани. Това е изключително значимо за хора над 65 години или страдащи от хронични болести, акцентира Собянин.

Кметът прикани възрастните хора да се въздържат от пътешестване и всички жители да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения и интензивно да имунизират против ковид.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР