Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради
Коментари Харесай

Нова година по домовете: Москва затяга мерките срещу коронавируса!

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че ограничаващите ограничения поради обстановката с ковид се стягат. Според управляващите през идващите седмици тя може да се утежни, съобщи ТАСС.

Те плануват сред 23.00 и 06.00 ч. кафенетата и заведенията за хранене, нощните клубове и другите развлекателни заведения в града да нямат право да работят. Доставката на храна по домовете остава денонощна, показва Българска телеграфна агенция.

Забраняват се културни, развлекателни и други сходни събития с присъединяване на фенове, в това число изложбите. Ограничението не важи за " публични събития, проведени по решение на органите на изпълнителната власт ".

Допустимият брой на феновете в кината, театрите и концертните зали се лимитира до 25 % от вместимостта на залата.

Масовите спортни събития могат да минават с присъединяване на фенове, в случай че това е в съгласие със съответните институции.

На организациите, чиято работа е обвързвана с физическо наличие на жителите, се предлага да употребяват системата с QR кодовете, употребена преди този момент единствено за нощните заведения.

Студентите минават на образование от разстояние. Същото се отнася и за учениците, показва Ройтерс, като цитира Собянин.

За последното денонощие Русия записва 20 977 нови случая на заразяване с ковид и 368 умряли. С 1 817 109 случая на ковид от началото на пандемията Русия е на пето място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР