Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски

...
Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в изявление за швейцарската новинарска емисия " Двадесет минути " (20 Minuten), което през днешния ден получи необятен отзив в Русия и Украйна, съобщи ДПА.

" Хората се питат за какво не бяхме по-добре готови за тази война, за какво Зеленски до последно отхвърляше, че ще се стигне дотук ", съобщи Кличко в изявлението, излъчено преди ден и представено от Българска телеграфна агенция.

" Имаше прекалено много информация, която не отговаряше на действителността ", сподели 52-годишният някогашен международен първенец по бокс, обвинявайки президента " в неточности ". Той прикани за почтеност във връзка с същинското състояние на Украйна след съветската инвазия. " Зеленски заплаща за грешките, които е позволил ", сподели още Кличко.

" Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и сътрудниците си, само че не може да го вършим постоянно ", съобщи той, като в същото време изрази ясна поддръжка за началника на украинския общоприет щаб военачалник Валерий Залужни, който преди месец провокира рецензии, когато съобщи, че войната е достигнала до патова обстановка.

" Той сподели истината ", сподели Кличко в изявлението. " Понякога хората не желаят да чуят истината, само че в последна сметка той е виновен. Той изясни и обоснова каква е актуалната обстановка ", добави кметът на Киев.

Кличко се изрече срещу играенето на политически игри в Украйна. По думите му не би трябвало да има вътрешни спорове в страна, която се бори за съществуването си и затова той отхвърля да разисква персоналните си проекти и показва поддръжка за Зеленски.

" Президентът има значима функционалност през днешния ден и ние би трябвало да го поддържаме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще би трябвало да дава отговор за своите неуспехи и неточности ", сподели още кметът на Киев.

В изявлението си Кличко също по този начин благодари на Германия за обезпечаването на противовъздушни системи, само че подлага на критика отхвърли ѝ да даде на Украйна крилати ракети с огромен обхват " Таурус ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР