Кметът на Киев, столицата на Украйна, Виталий Кличко предупреждава жителите,

...
Кметът на Киев, столицата на Украйна, Виталий Кличко предупреждава жителите,
Коментари Харесай

Киев се готви за студена и тъмна зима

Кметът на Киев, столицата на Украйна, Виталий Кличко предизвестява жителите, че т рябва да се приготвят за най-лошото тази зима, в случай че Русия продължи да нанася удари по енергийната инфраструктура на страната - а това значи, че неналичието на електричество, вода или топлота през зимата не може да бъде изключена , предава Associated Press.

Кличко не изключи допустима цялостна евакуация на града , само че към този момент тази алтернатива не е на дневен ред. Той предизвести, че цялостно прекъсване на електричеството в града, това значи и прекъсване на водоснабдяването и действието на канализацията.

" Правим всичко, с цел да избегнем това. Но дано бъдем откровени, нашите врагове вършат всичко, с цел да може градът да остане без отопление, без електричество, без водоснабдяване, като цяло, тъй че всички умираме. И бъдещето на страната и бъдещето на всеки от нас зависи от това какъв брой сме готови за разнообразни обстановки ", сподели кметът Виталий Кличко пред държавните медии.

Украинският президент Володимир Зеленски  в неделя, че към 4,5 милиона души са без електричество . Той прикани украинците да устоят на компликациите, като сподели: " Трябва да преживеем тази зима и напролет да сме още по-силни от в този момент ".

Русия се концентрира върху нанасянето на удари по енергийната инфраструктура на Украйна през последния месец , причинявайки дефицит на електрическа енергия и спирания на електричеството в цялата страна. В неделя в Киев имаше периодически спирания на електрозахранването в елементи от града и покрайнините.

Прекъсвания на тока също са планувани в Черниговска, Черкаска, Житомирска, Сумска, Харковска и Полтавска области, сподели държавният енергиен оператор на Украйна Укренерго.

Киев възнамерява да разположи към 1000 точки за отопление, само че не е ясно дали това ще бъде задоволително за град от 3 милиона души.
 На мрачно: Близо 4,5 млн. украинци са без ток
На мрачно: Близо 4,5 млн. украинци са без ток

Руска експанзия против Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР