Кметът на Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините

...
Кметът на Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините
Коментари Харесай

Кметът Иво Димов участва в обсъждане по изменение и допълнен...

Кметът на Димитровград и заместник-председател на Националното съдружие на общините в Република България Иво Димов взе участие през днешния ден в съвещание на УС на НСОРБ. Това оповестиха от пресцентъра на градоначалника.

Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка. Ще се разискват предложенията на Сдружението на общините за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2021 година, а също и подготовката по осъществяване съвещание на Общото заседание на НСОРБ и Годишната среща на локалните управляващи, планувани от 19. до 21. т.м.

Членовете на Управителния съвет ще разискват и опциите за групов достъп на общините до регистрови данни посредством средата на платформата RegiX. Така се понижава административната тежест върху жителите и бизнеса посредством унищожаване на условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател. За издаването на удостоверенията от листата на услугите, администрациите употребяват информации от регистри, като съдържащите се в тях данни се извличат от администрациите автоматизирано по електронен път. Възможността за даване на тези услуги е осъществена посредством средата за междурегистров продан (RegiX), която дава опция за осъществяване на интерфейс за автоматизирано подаване и обслужване на стандартизирани поръчки за административни услуги по електронен път.

На днешното съвещание кметът на Димитровград Иво Димов ще рапортува за организацията от страна на НСОРБ по осъществяване на преддипломни стажове и практики на студенти от УАСГ в общините. Димитровград е първата в страната община, която ще осъществя съглашението сред сдружението и Университета по архитектура, геодезия и строителство. ​Студенти и преподаватели от ВУЗ-а ще разработят абстрактен план за един от най-емблематичните за града обекти - Водната кула.

Кметовете на общините ще се срещнат и с доклада на Фонд ФЛАГ за второто тримесечие и информация за измененията в СД на ФЛАГ, показан от изпълнителния шеф на Фонда Надя Данкинова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР