Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договорите за доставка на

...
Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договорите за доставка на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас подписа договорите за доставка на високотехнологична апаратура за детската болница

Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договорите за доставка на високотехнологична здравна инсталация, нужни за работата на клиниките и отделенията на изграждащата се сега Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Света Анастасия “ в града, оповестиха от Община Бургас.

„ Децата не са просто „ дребни възрастни “ и тяхното лекуване изисква специфични познания и умения –  от характерни грижи от страна на лекарите и сестрите до профилирана техника, която да регистрира разликите в лекуването им. Затова през днешния ден направихме следващата сериозна стъпка по пътя към създаване на профилираната детска болница в Бургас “, показа кметът Николов. 

Апаратурата е създадена от най-реномираните международни производители на здравна инсталация особено за педиатрични пациенти, като се регистрират особеностите на детската анатомия и характерните потребности в грижата за дребните пациенти – с обезпечена по-голяма точност в осъществяването на процедурите, по-нискодозово облъчване при образната диагностика, намален звук и по-кратко време за проучване, както и обезпечена по-дружелюбна среда за обзор и лекуване, постигана посредством външния дизайн на оборудването и на пространствата.

Оборудването от последно потомство ще разреши използване на оптимални решения в процеса на диагностика, консултиране и лекуване на пациентите, както и в цялостното ръководство на болничните системи, означават още от Община Бургас. 

Доставката на част от оборудването ще започва от началото на 2025 година, като дружно с това ще стартира и образованието на екипите, които ще работят с него и ще поставят грижи за пациентите на Многопрофилната болница за лекуване на деца със 133 кревати и мултипрофилно педиатрично незабавно поделение. За лекарите и сестрите в обособените клиники и отделения ще бъде обезпечена опция за в допълнение образование при нужда, в това число и в задгранични педиатрични лечебни заведения, за гарантиране добра грижа за пациентите на Детската болница в Бургас.

Професионализмът на лекарите в лечебното заведение, благодарение на модерните технологии и дигитализацията на процесите, ще обезпечат надеждност, сигурност и по-високо качество на здравната грижа за децата в Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Света Анастасия “ в Бургас, безапелационни са от общината на крайморския град.

Снимка: Община Бургас
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР