МБАЛ – Пазарджик“ АД учредява стипендии за студенти от професионално

...
МБАЛ – Пазарджик“ АД учредява стипендии за студенти от професионално
Коментари Харесай

10 студенти по здравни грижи ще получават стипендии от МБАЛ-Пазарджик

„ МБАЛ – Пазарджик “ АД учредява стипендии за студенти от професионално направление „ Здравни грижи “, по специалностите: „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “, „ Лекарски помощник “, „ Рентгенов лаборант “ и „ Медицински лаборант “, оповестиха от лечебното заведение.

През новата образователна 2024/2025 година регионалната болница в Пазарджик отпуска 10 стипендии за студенти. По този метод управлението на  лечебното заведение  желае да поддържа студентите по време на образованието им, както и да задържи млади медицински експерти по здравни грижи, гарантирайки им работно място по специалността. Очаква се тази процедура да стане годишна, с цел да се подкрепи работата в отделенията на болничното заведение, да се основат условия за последователност и развиване в специалността, както и да се помогне за справяне с рецесията от неналичието на квалифицирани и опитни медицински фрагменти.

Десет стипендианти ще получават  месечна  финансова поддръжка за образованието си в размер на 54% от минималната работна заплата. Шест са стипендиите за компетентност „ Медицинска сестра “ и по една стипендия за специалностите: „ Акушерка “, „ Лекарски помощник “, „ Рентгенов лаборант “ и „ Медицински лаборант “. Стипендии ще се отпускат на студенти в постоянна форма на образование. Кандидатите би трябвало да са на възраст до 40 години.  За първокурсниците триумфът от дипломата за приблизително обучение не би трябвало да е по-нисък от Добър (3.50), а за записаните във втора и последваща година междинният триумф от семестриалните изпити би трябвало да е не по-нисък от Добър (3.50). Кандидатите не би трябвало да получават заплащане от служебно правно отношение, да упражняват свободна специалност, да имат регистрация като едноличен търговец или да вземат участие в ръководството на комерсиално сдружение.

Кандидатстващите за стипендия би трябвало да подадат заявление до изпълнителния шеф. Документите ще се подават персонално в деловодството на „ МБАЛ-Пазарджик “ АД или по електронната поща на лечебното заведение:, считано от 01.10.2024 година до 31.10.2024 година Заявление и декларация могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на болничното заведение -раздел Кариери, подраздел Стипендии.

Експертна комисия ще прегледа постъпилите заявки и документи за разпределяне на стипендии в период до 10 работни дни след привършване на периода за кандидатстване. Одобрените претенденти ще бъдат обявени   и ще бъдат поканени за сключване на контракт.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР