Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Ректорът на Югозападен университет

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Ректорът на Югозападен университет
Коментари Харесай

Община Благоевград и ЮЗУ „Неофит Рилски“ обединяват усилия в противодействието на престъплението трафик на хора

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Ректорът на Югозападен университет „ Неофит Рилски “ проф. доктор Борислав Юруков подписаха съглашение за реализиране на взаимна активност в работата със студенти от катедра „ Социология “ към Философски факултет, в региона на противопоставяне и предварителна защита на трафика на хора, включително, осъществяване на проучвания за разнообразни аспекти на закононарушението.

Споразумението за осъществяване на стажове е ориентирано към детайлно запознаване на ученици на висшето учебно заведение с активността на Местната комисия за битка с трафика на хора, типовете експлоатационни практики на закононарушението, както и осъществяване на аналитична работа във връзка с методите на замесване и примамване на жертвите.

Взаимодействието с академичната общественост има за цел да се надградят районните политики за попречване и предварителна защита на трафика на хора.

Трафикът на хора в международен мащаб съставлява съществено нарушаване на човешките права и е обвързван със корист с човешкото достолепие. За да бъде лимитирано явлението е належащо сливане на напъните на всички ангажирани с казуса институции на национално, районно и интернационално равнище.

Трафикът на хора като трансгранично събитие визира България, която е на първо място страна на генезис на жертви на трафик, само че заради географското си състояние е и страна на пренос. Стратегическото й местонахождение я прави изключително уязвима във връзка с незаконните канали освен за жертви на трафик, само че и мигранти, които незаконно се пробват да прекосят държавните граници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР