Кметът Илко Стоянов приветства участницитеРекорден брой от близо 70 стартиращи

...
Кметът Илко Стоянов приветства участницитеРекорден брой от близо 70 стартиращи
Коментари Харесай

Бизнес академия BASE стартира в Благоевград с рекорден брой предприемачи

Кметът Илко Стоянов приветства участниците

Рекорден брой от близо 70 започващи бизнесмени се включиха в бизнес академия BASE, която бе публично открита през днешния ден в зала „ 22 септември “ в Благоевград. Проектът стъпва за първи път в регионалния център с помощта на Фондация „ Америка за България “ и Съвета на дамите в бизнеса в България. Инициативата има за цел да усъвършенства икономическия климат в града и се реализира със съдействието на кмета на Благоевград Илко Стоянов.

В продължение на три месеца BASE ще даде опция на участниците да разработят своите хрумвания и да ги трансфорат в сполучливи финансови модели. „ Благодаря на всички, които сте тук в тази зала и за опцията, която давате на Община Благоевград да бъде хазаин на това събитие.

Днес ще създадем една огромна стъпка за развиването на дребния бизнес, а точно той е в основата на всичко. Сигурен съм, че имате доста положителни хрумвания и BASE ще ви помогне за реализацията им “, с тези думи кметът на Благоевград Илко Стоянов приветства формалните посетители и участниците в плана. Пилотната за Благоевград бизнес академия беше открита от Соня Демирева, административен шеф на Съвета на дамите в бизнеса.

Тя пожела на бъдещите бизнесмени да създадат живота си по-интересен, по-вълнуващ, сбъдвайки фантазиите си с образованието в BASE. „ Бизнесите, подкрепени от тази стратегия оцеляват пет пъти повече от останалите “, вдъхна оптимизъм на участниците Виолета Недева, програмен шеф на Фондация „ Америка за България “ и акцентира, че в Благоевград BASE е с най-широка публика в цялата страна. При образованието си начинаещите бизнесмени ще преминат редица теоретични и на практика занимания с водещи лектори в региона.

Те ще могат да усвоят способи за оценка на бизнес концепция и ръководство на финанси. Курсистите стартираха образованието си с лекция на Лидия Шулева, някогашен вицепремиер и министър на обществената политика и стопанската система и евродепутат, притежател и ръководещ консултантска компания „ Бизнес разсъдък “. Програмата BASE приключва с показване на бизнес проектите, които ще бъдат оценени от умело жури. Предвиден е и награден фонд от 10 000 лева, а приключилите курса получават документ от фондация „ Америка за България “ и Съветът на дамите в бизнеса.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР