Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха днес

...
Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха днес
Коментари Харесай

Община Видин осигурява трудова заетост на общо 63 души по проект

Кметът доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха през днешния ден трудовите контракти на назначените на работа в границите на план “Интегриран метод за социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Видин ”, който се финансира по оперативните стратегии „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 и „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020.

Събитието се състоя в залата на Общинския съвет.

„ Общата стойност на плана е 1 589 270 лв., от които 1 199 362 лв. са по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси или това е Вашата стратегия, по която Община Видин ще назначи 63 лица “ – сподели първоначално Борисова, която е и началник на плана. Тя изрази удовлетворението си, че Общината още веднъж има опция да обезпечи трудова претовареност на наши съграждани от уязвими групи. Заместник-кметът означи, че общинското управление поставя старания от ден на ден хора да се възползват от намирането на работни места на пазара на труда и добави: „ Разчитам на Вашата отговорност, съвестност и неизменност. Днес раздадените трудови контракти ще продължат до края на плана – 30 юни 2023 година към този момент. Казвам към този момент, тъй като има огромна опция той да бъде продължен “.

        Кметът доктор Цветан Ценков поздрави хората, които стартират трудова претовареност в границите на плана и съобщи: „ Както сподели и Борислава Борисова, напъните на Общината в действителност са в посока да дадем късмет на всеки един наш съгражданин да работи и да си изкарва прехраната почтено и честно “. В същото време той изрази терзанията си, че и Общината, и бизнесът срещат компликации с намирането на квалифицирана работна ръка. И прикани жителите да търсят способи за преквалификация, да придобият нови умения и компетентности, с цел да реагират в изменящите се условия на пазара на труда. „ Общината най-вероятно в доста скоро време, взаимно с техническите наши учебни заведения, ще открие опция за преквалификация. Ето сега „ Кнауф “ да вземем за пример търси електротехници и не може да откри. Ние търсим хора за автовишката, за тракторите, за машините, които имаме в градския парк и междублоковите пространства, където работим целогодишно. Призовавам, изключително младежите, да се засилват, да питат, с цел да бъдат ориентирани за преквалификация “. Видинският кмет пожела триумф на новоназначените на работа в Общината, както и да намерят добра реализация в бъдеще на пазара на труда.

        След това доктор Цветан Ценков и Борислава Борисова връчиха персонално трудовите контракти на назначените по плана.

        От 63 души, които стартират работа, 37 ще са на служба „ озеленител “, 15 – „ общ служащ по поддържане на здания “, 4 – „ строител пътища “, 6 – „ деловодител “. Има и едно работно място за ватман на автовишка, което досега не е заето, защото няма претендент с подобаващата подготовка.

Общата цел на плана по повод развиване на човешките запаси е основаването и използването на ефикасен и новаторски междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на цялата община.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР