Кмет на община в област Стара Загора с инициали М.Ц.

...
Кмет на община в област Стара Загора с инициали М.Ц.
Коментари Харесай

Кмет обещавал имоти срещу глас


Кмет на община в област Стара Загора с букви М.Ц. е притеглен към наказателна отговорност за пазаруване на гласове.

Той е упрекнат в предложение и предоставяне на имотна полза на разнообразни лица за да ги склони да гласоподават за опредена политическа партия и претендент, заяви прокуратурата.

В известието се показва, че в хода на следствието под управлението на Софийска градска прокуратура са осъществени претърсвания в обитаеми места в региона. Намерени са парични средства в размер на 10 000 лв. и лист с имена.

По време на разпитите очевидците разказали за метода, по който били събирани от обвинения в ромската махала на обитаемото място, като М.Ц. им предложил и давал суми в размер на по 50 лв. за всеки, с цел да гласоподават за съответна политическа партия и претендент.

Над 20 лица са удостоверили, че са получили сумата от 50 лв. по време на всеобщо разпределяне на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на парцели и създаване на водопроводна мрежа. Отправяни били и закани към тях, показва прокуратурата.

Вчера в старозагорската община Гурково се организира акция против пазаруването на гласове. На разпит бяха извикани няколко души, в това число кметът на общината Мариан Цонев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР