Ключовата дума е замразяване“ т.е. не прекратяване“ на преговорите.  

...
Ключовата дума е замразяване“ т.е. не прекратяване“ на преговорите.  
Коментари Харесай

Изгубени в превода: Има ли шанс за размразяване след думите на Габриел

Ключовата дума е „ заледяване “ т.е. не „ преустановяване “ на договарянията.   Това разяснява в предаването „ Офанзива “ по Нова нюз Милен Матеев, номиниран за министър на правораздаването в проектокабинета „ Денков “, във връзка днешното изказване на Мария Габриел, че ГЕРБ замразява договарянията с „ Продължаваме промяната - Демократична България “ за сформиране на държавно управление. Тя заяви това на брифинг в централата на партията.   Матеев, който направи ангажимента, че това е първа реакция от негова страна, сподели, че единственото, което не е схванал, е при какви условия тези договаряния ще бъдат възобновени и какви в действителност са причините за това заледяване. " Това, което чух беше доста общо казано и нищо съответно като причини ", сподели той.     Съвсем обикновено тази конференция беше ориентирана главно към симпатизантите на ГЕРБ, акцентира Матеев.
Попитан дали записът от Националния съвет на Политическа партия е достоверен, Матеев сподели: „ Да, мисля, че записът е достоверен. И хубавото е, че е възложен целият запис, а не тези четири минути извадени реплики от подтекста, които ни предложи на конференцията Радостин Василев “.
Според Матеев няма нищо юридически укоримо в това, което се е говорило на Националния съвет, по-скоро можело да се търси юридическа отговорност за метода, по който е осъществен и публикуван записът.   Милен Матеев е удостоверил след съвещанието на Националния съвет, че е склонен да бъде номиниран за министър на правораздаването, само че посочи, че след последните събития, не е несъмнено дали ще има държавно управление.
  " Шансовете да има държавно управление клонят към нула ", макар използването на думата " заледяване " - това мнение изразу Георги Гьоков от Българска социалистическа партия също пред Нова ТВ.    Съпредседателят на " Зелено придвижване " и народен представител от " Продължаваме пхромяната - Демократична България " Владислав Панев определи действията на ГЕРБ като мъдро решение. Финансистът сподели пред Българска национална телевизия, че по този начин се работи и на фондовата борса. " При борсовата търговия първите 48 часа след форсмажорно събитие най-важно е нищо да не правиш, тъй като би било неточност и плод на страст ", сподели той и изрази вяра всички да се отърсят от страстите и когато се възобновят договарянията, да се управляват от ползите на страната.

По думите на Панев виновност има и президентът, забавил връчването на мандата към този момент седмица. Той добави, че " Продължаваме промяната - Демократична България " не би трябвало да отстъпват премиерския пост. " Функционирането на подобен парламент има смисъл, единствено в случай че той организира толкоз интензивно промени. Това може да стане единствено с министър председател от ПП-ДБ, който ще си поаде оставката, в случай че Народното събрание спре да бъде толкоз деен ", сподели Панев. 
Също пред Българска национална телевизия водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че не е наблюдавал събитията, тъй като е на възпоменателно събитие отвън София. Той разяснява политическата обстановка общо, акцентирайки, че трите управляващи в България сега не действат. По думите му персоналното его и безотговорното държание на някои политици в допълнение пречат за решаването на политическата рецесия, а цената за това се заплаща от българския народ.

Борисов: Не се натискаме да ставаме министри

По-рано за изтеклите записи, за които се твърди, че са от съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “, Бойко Борисов сподели, че преди да ги чуе си е мислел, че не могат да му повлияят на договарянията, защото Петков е споделил, че са записани от българските специфични служби. Според водача на ГЕРБ да записваш централата на политическа партия е " Уотъргейт ", най-тежко нарушаване в една народна власт. „ Оказа се, че това не е по този начин, а е предлог, с цел да се разрушат службите, стотици офицери да бъдат махнати “, съобщи Борисов. По думите му става въпрос за планове за чистка в администрацията, службите.   Борисов попита за какво тъкмо в този момент изтекоха тези записи, като те са ги имали от много време. " Когато тръгнахме да вършим държавно управление, тогава изтекоха ", разяснява той. " Това са нерегламентирани записи, на които нямаше да обърна внимание, в случай че в тях не прозираше методът, по който желаят да ръководят страната, който ни стресна ", съобщи Борисов. Той добави, че няма да допусне политическо гонене, противозаконни арести, омаскаряване.   Борисов сподели още, че доста хора в ГЕРБ са го попитали „ за какво унижава партията ".

" Аз на всеки един изяснявам, че е по-добре за страната да има държавно управление, да има бюджет, План за възобновяване, еврозона. Не се натискаме да ставаме министри, никой от нас не желае да бъде там, по тази причина и говорихме за експертно държавно управление за няколко месеца “, сподели Борисов.   " Преговорите ще бъдат размразени, в случай че забележим същинско предпочитание, каквото и Демократична България обявиха за експертно държавно управление за малко време, което да прекара страната през рецесията ", добави водачът на ГЕРБ. ПП-ДБ имат своя капацитет и то доста огромен, уточни той.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР