Клубовете от Премиър лийг са дали зелена светлина за завършване

...
Клубовете от Премиър лийг са дали зелена светлина за завършване
Коментари Харесай

Премиър лийг одобри смяната на собствеността в Нюкасъл

Клубовете от Премиър лийг са дали зелена светлина за довеждане докрай на договорката по промяната на собствеността в Нюкасъл, заяви таблоидът " Сън ". Официалното известие за смяната на курса на ръководство се чака към 1 юни.

Според английските медии Майк Ашли ще продаде 80 % от акциите на клуба на саудитски консорциум, който е ръководен от кронпринца на арабската страна Мохамед бин Салман. Сделката е на обща стойност 300 милиона лири, като 10 % от клуба ще бъдат добити от английските милиардери братя Ройбен, които също са част от консорциума.

Въпреки митингите на редица неправителствени организации, че договорката не би трябвало да се реализира, защото в Саудитска Арабия човешките права не се съблюдават, представителите на оферти нов управнически екип на " свраките " са покрили условия на Премиър лийг за морал и личностни качества.

Финализирането на договорката ще постави завършек на 13-годишното ръководство от страна на Ашли, който бе недолюбван от последователите на Нюкасъл поради посредствените резултати на терена и неналичието на съществени вложения в състава.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР