Клубната легенда Паоло Малдини изглежда ще бъде единственият член от

...
Клубната легенда Паоло Малдини изглежда ще бъде единственият член от
Коментари Харесай

Малдини единствен с шанс да оцелее в Милан

Клубната легенда Паоло Малдини наподобява ще бъде единственият член от новото управлението на Милан, който ще получи късмет да остане в структурата на ръководството. Легендарният бранител, който все още се води стратегически шеф, е получил предложение за нова роля.

Дата 29 май се оказа значима за „ росонерите”, които в разстояние на няколко часа оповестиха разделите с наставника Дженаро Гатузо и спортния шеф Леонардо . При по този начин стеклите се условия всички чакаха Малдини – който пристигна по покана точно на бразилеца – също да си замине, само че казусът може да не се окаже подобен.

„ Скай Италия” твърди, че изпълнителният шеф Иван Газидис е предложил на италианеца нов пост с по-сериозна отговорност за бъдещето на клуба. Ако одобри, Малдини ще бъде претрупан с част от дилемите, за които отговаряше Леонардо.

По създание позицията му се доближавала до визиите за механически шеф, който се концентрира по-силно върху футболната страна от битието на Милан, до момента в който Газидис ще има водещата роля във връзка с финансовите договаряния.

На Апенините имат вяра, че Малдини е изискал известно време за размисъл, само че решението му може да стане ясно още на следващия ден. За мнозина днешните обявления от Милан са удостоверение за стесняване на упоритостите и на първо място понижаване на разноските, с цел да бъдат покрити условията на Финансовия феърплей, натрапен от УЕФА. Много е евентуално клубът да предприеме посока в търсене и налагане на млади гении, вместо да следва методиката на Леонардо, който постоянно е предпочитал към този момент одобрени играчи.

Ако Малдини одобри предлагането да остане, то върху нещо ще легне много съществено част от отговорностите по намирането на нов треньор. Опциите пред „ росонерите” в тази връзка стартират притеснително да понижават. Кандидати като Леонардо Жардим и Леонардо Семпличи наподобява ще останат в своите тимове – надлежно Монако и СПАЛ. Намаленият бюджет пък значи неспособност за сделка с фигури като Масимилиано Алегри или Симоне Индзаги.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР