КЛИВЛАНД (АП) — Франк Райън, куотърбекът, който изведе Кливланд Браунс

...
КЛИВЛАНД (АП) — Франк Райън, куотърбекът, който изведе Кливланд Браунс
Коментари Харесай

Франк Райън, последният куотърбек, извел Кливланд Браунс до титла в НФЛ, почина на 87

КЛИВЛАНД (АП) — Франк Райън, куотърбекът, който изведе Кливланд Браунс до последната им купа в НФЛ през 1964 година, умрял. Той беше на 87.

Екипът сподели, че Райън е умрял в понеделник в старешки дом в Кънектикът. Не беше посочена непосредствена причина за гибелта, само че синът на Райън, Франк Райън младши, сподели пред Cleveland.com, че татко му е бил диагностициран с заболяването на Алцхаймер.

Райън хвърли три паса за тъчдаун на Гари Колинс като Браунс шокира члена на Залата на славата Джони Унитас и фаворизирания Балтимор Колтс с 27-0 на 27 декември 1964 година Кливланд не е печелил футболен шампионат от този момент и остава един от четирите тима, които в никакъв случай не са стигнали до Супербоул.

Въпреки това, с Райън и бранителите на Залата на славата Джим Браун и Лирой Кели, Браунс бяха безконечна мощ първоначално доникъде на 60-те години.

След кариерата си на състезател Райън, който получи докторска степен по математика в Райс, работи за Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР