Клише, старо почти колкото самата автомобилна индустрия. Тайно видео проучване,

...
Клише, старо почти колкото самата автомобилна индустрия. Тайно видео проучване,
Коментари Харесай

Жените не могат да паркират? Да, ама не!

Клише, остаряло съвсем колкото самата автомобилна промишленост. Тайно видео изследване, извършено из паркингите на Англия, обаче съумява да го обори. Да, на дамите им е належащо повече време, с цел да паркират. Те обаче го вършат по-прецизно и по-често съумяват да спрат там, където би трябвало - в средата на указаното от маркировката място. Изследването, направено от паркинг компанията NCP, е едно от най-големите, провеждани в миналото върху разликите сред половете при шофиране. Наблюдавани са 2500 водачи из 700 паркинга в границите на един месец.

Става ясно също по този начин, че дамите са по-добри в откриването тук-там за паркиране, по-точни в изравняването на автомобила преди началото на маневрите, както и по-склонни да следват желания от инструкторите способ за паркиране – на заден ход.

Мъжете от своя страна са по-опитни, когато става дума за паркиране на челен ход, без непотребни задни маневри. Те са и по-самоуверени като цяло. Малцина обаче са склонни да нагласят колата на вярната позиция, щом към този момент са паркирали.

В последна сметка дамите получават 13,4 точки от общо 20, до момента в който мъжете – 12,3.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР