Клипове, показващи абсурдни инфраструктурни решения в симеоновградското с. Троян разбуниха

...
Клипове, показващи абсурдни инфраструктурни решения в симеоновградското с. Троян разбуниха
Коментари Харесай

Стъпка по стъпка: Ремонтират път, след 5 г. - кръстовище, по...

Клипове, показващи неуместни инфраструктурни решения в симеоновградското с. Троян разбуниха Facebook. На фрагментите са снимани добре построено кръстовище измежду нищото, асфалтирани улици с построени тротоари, пресичащи се със селски сокаци.

Причината се оказа повече от прозаична, сподели нашата инспекция. Става въпрос за осъществени поправки на разнообразни обекти по разнообразни планове, защото за изцяло възобновяване пари, освен в Община Симеоновград, няма.



През 2015 година по план по оперативната стратегия за развиване на селските региони е освежен пътят Свирково- Троян –Тянево, който е отклоняване от основния път, разяснява Динка Маркова, гл. специалист в „ Териториално и селищно устройство “ в Община Симеоновград. Пътят бе в доста неприятно положение и локалните са удовлетворени от осъществените действия.

Миналата година общината най- след това получила помощ от Министерски съвет по линия на бедствията и повредите и била ремонтирана улицата в селото, която пресича основния път и р. Луда Яна. Преди ремонтът тя бе допълнително от окаяно положение, даже бе непроходима, добавя Маркова, която демонстрира и фотоси от предходното положение. Ремонтираната улица минава през мост над р. Луда Яна, който е пред рухване. Изградено е краткотрайно трасе през реката, което несъмнено е непроходимо при значителни превалявания. Именно след паянтовия мост е кръстовището, станало обект в клиповете. То е добре маркирано и сигнализирано с пешеходни пътеки и знаци, каквито са условията, само че на процедура е ненужно в случай че не продължат ремонтите на селската инфраструктура.



А те ще продължат още веднъж с помощ от междуведомствената комисия към Министерски съвет, която този път е отпуснала пари за ремонт на моста. Изпълнителят Едноличен търговец „ Гарант- Тодор Костадинов- Петър Петров “ би трябвало да стартира работа скоро. Старото оборудване ще бъде отстранено и на негово място ще бъде построено ново, по което да могат да се движат и коли, идващи от ремонтираната улица и продължаваща към кръстовището.Сумата за моста е 628 814 лева, а съгласно контракта работата би трябвало да завърши за 9 месеца.

С това обаче няма да се решат инфраструктурните проблеми в селото. Министерски съвет е отпуснал пари за асфалтиране на улицата, само че не и за ВиК мрежата, която е остаряла и основава доста проблеми, защото постоянно аварира. Вече 3 пъти е разкопавана новата улица, на която и сега има ровове, разяснява Станимир Петров, гражданин на селото, преди чиято къща е кръстовището.



От Общината се пробват да вършат каквото могат, само че приходите в бюджета не стигат. Затова се разчита на разнообразни планове с финансиране от Европейски Съюз и страната, с цел да се вземат решение проблемите по места. В Троян живеят 130 души. През последните години в общината бяха осъществени няколко инфраструктурни плана, като са употребявани опциите на оперативните стратегии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР