Клиниката по ушни, носни и гърлени болести в УМБАЛ Св.

...
Клиниката по ушни, носни и гърлени болести в УМБАЛ Св.
Коментари Харесай

Клиниката по УНГ към УМБАЛ Св. Марина“ с единствен по рода си операционен микроскоб

 Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания в УМБАЛ " Св. Марина “-Варна към този момент разполага с операционен микроскоп от най-ново потомство, обезпечен от МУ-Варна. Инвестицията е на стойност 324 000 лева, а микроскопът е първият и единствен от този клас в страната, оповестяват от пресслужбата на здравното заведение.

Модерната технология дава отговор на всички модерни условия и най-високи стандарти в специалността УНГ. Апаратът е последна генерация, многофункционален е и има доста благоприятни условия на приложимост. Той дава цялостен комфорт както на експертите да дават лечебна активност на високо равнище, на пациентите да получат качествено лекуване, на клиниката при образование на студенти, специализанти и докторанти, по този начин и за развиване на научна активност на качествено ново равнище в региона на УНГ.

Екипът на клиниката по УНГ е минал образование за новите функционалности на операционния микроскоп и прави целия набор от интервенции на по-добро равнище, като употребява всички благоприятни условия на новия уред.

" Едно от главните преимущества, които високотехнологичният операционен микроскоп дава, е обезпечаване на извънредно ергономични и удобни условия за работа на л  екарите. Апаратът разполага с положително осветяване в операционното поле, постоянна балансировка, оптична система за увеличение в подробност на облика, добра дълбочина на фокуса във финните структури, което косвено облекчава работата на хирурзите и дава по-добро качество на лекуването на пациента. Възстановителният интервал при пациентите протича елементарно и бързо “ Това изясни доцент доктор Николай Сапунджиев, шеф Клиника по УНГ заболявания при УМБАЛ " Св. Марина “-Варна.

Освен като хирургично помагало, операционният микроскоп има и спомагателни благоприятни условия над базовата настройка, която е нужна за всяка операционна зала. Модерният уред е безусловно съвместима софтуерна система с наличното цифрово съоръжение в МУ-Варна. Това е извънредно преимущество за клиниката по УНГ заболявания в УМБАЛ " Св. Марина “-Варна, като база за образование на  >
Друго преимущество на новото устройство е опцията за основаване на цифрово досие на пациентите. В медицината съществува интернационален стандарт DICOM за предаване, запазване, добиване, печатане и обработка на медицински данни. Микроскопът поддържа този стандарт и посредством реализиране на връзка с болничния сървър, разрешава продан и архивиране на всички метаданни за пациента. По този метод се основава електронно здравно досие на всеки пациент, съвместимо с цялата инфраструктура на болничното заведение, което улеснява доста работата на експертите при следващ банкет, защото те към този момент имат цялостна информация за предшестващите му болести, проучвания и интервенции.

Първите интервенции с новия операционен микроскоп към този момент са направени сполучливо в клиниката по УНГ заболявания в УМБАЛ " Св. Марина “-Варна. " Усещането при работа с микроскопа е ново - стартираш го и всичко става интуитивно и доста елементарно. Най-малките елементи са премислени за разлика от старите микроскопи. Сега се работи елементарно и при цялостен комфорт “, показа още доцент Сапунджиев.

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР