Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го доказали с

...
Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го доказали с
Коментари Харесай

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

" Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го потвърдили с поредната си работа през годините. Благодарение на нас бяха обезпечени обилни средства за района на Стара Загора – за възобновяване въз основата на учебните заведения, образователните кабинети, спортните салони и игрищата, само че те не са задоволителни и би трябвало да продължим в тази посока. Необходими са обилни вложения и в Тракийски университет, с цел да утвърдим статута му на едно от 6-те най-модерни висши учебни заведения в България. Ще го развием като център на инженерно-техническото обучение, в случай че желаеме районът да бъде промишлен и да се развиват нововъведенията и водородните технологии. Този ход ще докара до основаване на високоплатени работни места и ще помогне за задържането на млади експерти в района ", съобщи Красимир Вълчев, лидер на листата с претенденти за народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски изборен регион, оповестиха от партията.

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов акцентира, че в управническата стратегия е декларирана сериозна финансова поддръжка за учебни заведения, професионални гимназии и детски градини за възстановяване на изискванията в кабинетите, класните стаи, спортната инфраструктура и облагородяване на дворните пространства. Той напомни, че по предложение на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Народното събрание са гласувани огромните планове за цялостно възобновяване на част от базата, в която децата ни учат и прекарват огромна част от времето си. Трите общежития за студенти на Тракийски университет също ще бъдат напълно реновирани по тази стратегия.

Красимир Вълчев напомни още, че по предложение, импортирано от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, беше признато нарастването и поддържането на високи хонорари на университетските преподаватели и личния състав във висшите учебни заведения.

" На 15 май организирахме среща с ректорите на университетите и синдикатите, на която изрично декларирахме, че този ангажимент ще бъде изпълнен след изборите, в случай че получим нужните места в Народното събрание. Става въпрос за нарастване на възнагражденията приблизително с 30%. През последните три години заплатите във висшите учебни заведения незаслужено изостанаха и това наложително би трябвало да бъде променено. Така месечната заплата на помощник да вземем за пример ще стане над 2500 лв.. Ще увеличим и стипендиите на докторантите. Последователни сме и към възнагражденията на учителите, които ще продължат да бъдат в размер най-малко 125% от междинната за страната заплата ", сподели в умозаключение Красимир Вълчев.

За ГЕРБ – Съюз на демократичните сили на изборите за членове на Европейския парламент и народни представители се гласоподава с № 22.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР