Климатичните промени, конфликтите и корупцията са най-големите проблеми за младите

...
Климатичните промени, конфликтите и корупцията са най-големите проблеми за младите
Коментари Харесай

Световният икономически форум: Климатът и корупцията са най-големите проблеми за младите

Климатичните промени, споровете и корупцията са най-големите проблеми за младежите, гласи отчет на Международния стопански конгрес, основан на изявленията с над 30 000 души на възраст под 30 години по света.

Промените в климата за трета поредна година са най-важният световен проблем, съгласно запитаните, а корупцията е най-важният народен проблем и главната причина зад неравенството. Темата се придвижва и на работното място, защото младежите ценят " достолепието и откровеността над всичко друго, когато става въпрос за водачите на страната, в това число работодателите ".

Най-големите проблеми – климатът, споровете и корупцията

Най-сериозните световни проблеми са климатичните промени (48.8% от запитаните), военните спорове (38.9%) и неравенството (30.8%). Над 91% от интервюираните са на мнение, че е науката е потвърдила, че хората са виновни за промените в климата.

Що се отнася до националните провокации, те са определяни като " отчетност на държавното управление и прозрачност/корупция " от 46.9% от запитаните, неравноправие (38.1%) и липса на стопански възможности/работа (30.5%)

Корупцията бива определяна и като главната причина зад неравенството от 48.6% от далите отговор, а незабавно след нея се подреждат ниските доходи и достъпът до качествено обучение.

Кой е виновен

Запитани кой носи най-голямата отговорност за справяне с належащите проблеми, 34.2% отговорят " обособените хора ", а 29% - държавното управление. Международните организации и световните компании получават едвам 9%.

Склонността към вдишване на персонална отговорност проличава и в отговора на въпроса " Бихте ли трансформирали метода си на живот, с цел да опазите природата и околната среда? ", на който 78.1% дават отговор с " да ".

Идентичност

За най-вече младежи, идентичността към този момент не се основава на района, в който живеят, религията или етноса; те се дефинират просто като " хора " (40.8%). Това е най-популярният отговор и при разбивката по обособени райони.

18.6% се дефинират като жители на света, а едвам 13% показват националността като главен дирек на идентичността си. С още по-малка поддръжка са отговорите " вяра " (7.3%), " район " (5.8%), " метафизичен вярвания " (5.7%) и " етнос " (2.5%).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР