Климатичната активистка Грета Тунберг беше прекъсната за кратко в неделя

...
Климатичната активистка Грета Тунберг беше прекъсната за кратко в неделя
Коментари Харесай

Отнеха микрофона на Грета Тунберг на митинг в Амстердам, докато отправяше пропалестинско послание

Климатичната активистка Грета Тунберг беше прекратена за малко в неделя от мъж, който се приближи до нея на сцената, откакто предложения палестинка и афганистанка да приказват на митинг за климата в нидерландската столица, съобщи timesofisrael.com.

Тунберг говореше пред навалица от десетки хиляди, когато предложения дамите на сцената.

„ Като придвижване за климатична правдивост, ние би трябвало да се вслушваме в гласовете на тези, които са потиснати и тези, които се борят за независимост и правдивост. В противоположен случай не може да има климатична правдивост без интернационална взаимност “, сподели Тунберг.

След като палестинските и афганистанските дами се изрекоха и Тунберг възобнови речта си, един мъж излезе на сцената, сграбчи микрофона ѝ и сподели: „ Дойдох тук за климатична проява, а не за политическа позиция “.

Други се намесиха, с цел да го смъкват от сцената, до момента в който публиката освиркваше. Тунберг отговори „ успокой се “ и по-късно скандира: „ Няма климатична правдивост на окупирана земя “.

Афганистанката Сахар Ширзад сподели пред Асошиейтед прес, че Тунберг им е разрешила да излязат на сцената с нея.

„ По принцип тя отдели времето си за нас “, сподели тя.

Докато палестинската активистка говореше на сцената за „ гибелта и траура “ в Газа, микрофонът ѝ изглеждаше пресечен, а няколко индивида от тълпата по-късно крещяха „ оставете я да приказва “.

Преди Тунберг да излезе на сцената, събитието беше прекратено за малко, защото дребна група деятели в предната част на тълпата развяха палестински флагове и скандираха пропалестински лозунги.

Тя изглеждаше необезпокоена от случаите и по-късно беше забелязана да танцува зад сцената, до момента в който свиреше група.

Тунберг притегли необятна рецензия за доста изявления, изразяващи взаимност с Газа, като в същото време съвсем не загатва бруталната офанзива на Хамас на 7 октомври, която беше ориентирана против цивилни в Южен Израел, убивайки 1200 души и отвличайки близо 250.

Група от 100 екологични деятели в Израел подписаха отворено писмо до Тунберг предишния месец след поредност от изявления в обществените медии, изразяващи „ взаимност с Палестина и Газа “.

Подписалите се пишат, че туитовете и изявленията на Тунберг по въпроса са „ ужасяващо едностранчиви, зле осведомени, повърхностни и са в цялостен контрастност " със способността ви да се гмурнете надълбоко в детайлите и да стигнете до дъното на комплицирани проблеми “.

„ Мислите ли, че Хамас съставлява правата и свободата на индивида? Помисли още веднъж! " — гласеше писмото.

Протестът в неделя пристигна, откакто десетки хиляди хора маршируваха по улиците на Амстердам, призовавайки за повече дейности за справяне с изменението на климата, единствено 10 дни преди националните избори в страната.

Организаторите настояват, че 70 000 души са взели участие в шествието и го нарекоха най-големият митинг за климата в Холандия. Тунберг беше измежду тези, които излязоха в историческото сърце на холандската столица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР