Клиенти и продавачи без предпазна маска за лице са честа

...
Клиенти и продавачи без предпазна маска за лице са честа
Коментари Харесай

Масово без маски по столичните пазари

Клиенти и продавачи без защитна маска за лице са честа панорама по столичните пазари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След решението на здравните власи изключителната епидемиологична конюнктура да бъде удължена до 31 август, служебният министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров издаде три нови заповеди, с които бяха въведени краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на страната поради идващата нова COVID-вълна. Съгласно една от новите заповеди на всички пазари, борси или базари в страната би трябвало да бъде проведено еднопосочно придвижване на гости, както и обезпечаване на най-малко 1,5 метра отдалеченост сред тях. Освен това, макар че пазарите са навън, работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Проверка на екип на БГНЕС на един от оживените пазари за плодове и зеленчуци в София сподели, че малко на брой съблюдават условието да покриват устата и носа си със защитна маска.

Едни оправдават дейностите си с незнанието си, че такова условие съществува, а други с горещото време, което прави носенето на защитна маска извънредно неприятно. Въпреки това обаче здравните експерти са безапелационни, че тя оказва помощ за ограничение на разпространяването на болестта, само че в случай че се сложи вярно. За последното денонощия новите случаи на ковид у доближиха 1047. Положителни са малко над 4,5% от направените 22 979 теста. Най-много са новите случаи в София - 211, следват областите: Пловдив - със 151 и Бургас - със 101 новоинфектирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР