Клеймото на гения“ е интелигентно написана книга, в която истина

...
Клеймото на гения“ е интелигентно написана книга, в която истина
Коментари Харесай

„Клеймото на гения“ - биографията на човек, който търси интересни тайни



„ Клеймото на гения “ е интелигентно написана книга, в която истина и фикция се свързват, с цел да ни покажат пътя на светлината - свещеното „ херметично “ знание, чиято загадка е ревниво защитавана през вековете от богомили, тамплиери и масони.
" Това е биографията на един човек, който търси забавни секрети и се старае да откри оптимално доста материали, с които да поддържа търсенето си, крайния резултат ", сподели за БНР създателят на книгата доктор Василка Николова, учител в разнообразни университети.
По думите ѝ в изкуството, в литературата доста от най-красивите, прелестни творби са резултат от едно бягство по света, а от време на време и от сами себе си.

" Когато искаш да пишеш за изкуство, за знаците и тайните, скрити в известни творби, аз въпреки всичко се старая да пиша и за заболяванията, и диагнозите на тези, които са основали творби, както и тяхната принадлежност към избрани общества, чийто секрети те са кодирали в своите картини, то тогава е неизбежно да има аналогия . Идеите, които аз застъпвам са радикално разнообразни от тези на Дан Браун. След като би трябвало да има кримка, би трябвало да има екшън, би трябвало да има мистерия, трупове, ликвидиране, с цел да стане произведение, което да е забавно, да бъде обучително ".

Консултант на доктор Василка Николова при писането на книгата е Димитър Мандраждиев, който е обвързван с масонството, с Великата ложа на старите, свободни и признати зидари в България.

Според него масонството е съкровищница, библиотека на всички вероятни или най-малко множеството метафизичен школи, теории, тези, визии, учения.

" В масонството сега може да се следи и да се докоснете до школи от най-източната част на картата на Земята, до най-западната, през всички континенти от всички епохи . Има най-различни типове ритуална активност, единствено ритуалите сами по себе си, като обред, по който има първа, втора, трета степен се водят и съответните спомагателни действия са над 150 в международен проект. Ние в България популярност Богу имаме удоволствието да работим с 5-6 от тях ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР