Класическите черни таксита на Лондон се завърнаха като електромобили, произведени

...
Класическите черни таксита на Лондон се завърнаха като електромобили, произведени
Коментари Харесай

Лондонското черно такси се възроди с електромотор и 130 км пробег

Класическите черни таксита на Лондон се завърнаха като електрически автомобили, създадени от LEVC (London EV Company), поделение на Geely. Проектът бе стартиран, откакто бяха събрани нужните $400 млн., с които китайската компания стартира развиване и произвеждане в новия си цех в Ковънтри.

Електрическият пробег на автомобила е до 130 км, само че моделът разчита и на 1,5-литров бензинов мотор за удължение на пробега.

Първите таксита към този момент оперират по улиците на Лондон, а компанията възнамерява да усили броя им над 9000 до 2021 година

Плановете на LEVC плануват и създаване на огромна мрежа от зарядни станции. Първите 57 зарядни точки към този момент работят, само че китайците ще изградят към 1000. Те възнамеряват да прибавят и 75 DC бързозарядни станции.

Интересно е, че Франк Ли, изпълнителният шеф на Geely, към този момент води договаряния с други европейски „ мега градове”, за които да създаде флотилии от черни електрически таксита.

Модерният ТХ5 е имитация на оригинала FX4 от 1958 година Той е оборудван със стъклен покрив, Wi-Fi хотспот и може да транспортира до шестима пасажера – с един повече от предходната версия.

И в случай че се питате за какво е належащо въвеждането на електрически таксита, то отговорът е елементарен: тъй като от 1 януари 2018 година в Лондон няма да може да оперират други таксита.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Opel Insignia е първенец по повод разноските за употреба

Искате да се докоснете до Путин? Ваша е за 1,96 млн. лв.

BMW сподели проекта си за електрифицирано развиване до 2025 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР