Кито. Известната скала край Галапаговските острови, кръстена на британския естествоизпитател

...
Кито. Известната скала край Галапаговските острови, кръстена на британския естествоизпитател
Коментари Харесай

Newsweek: Рухна „Арката на Дарвин“ край Галапагос

Кито. Известната канара край Галапаговските острови, кръстена на английския естествоизпитател Чарлз Дарвин и включена в листата на ЮНЕСКО за международно завещание, рухна в морето, написа Newsweek. Властите показват като причина естествената ерозия.

Унищожаването на естествената забележителност бе обявено от Министерство на околната среда на Еквадор. Те означиха, че повода е естествената ерозия.

Огромен брой туристи посещават арката, с цел да се полюбуват на неповторимата флора и фауна. Местните води са дом на китови акули, акули чукове, зелени костенурки, манти и делфини. Край Галапагос се срещат и най-големите костенурки в света.

С богатото си биоразнообразие архипелагът въодушевява Дарвин да сътвори своята доктрина за еволюцията. Самият архипелаг се състои от 234 острова, заливи и скали, ситуирани в Тихия океан на към хиляда километра от брега на Еквадор.

В прилежащо Пуерто Рико земетресение през 2020 година срина канара в Плая Вентанас. Това беше друга естествена атракция, известна измежду туристите, напомня Newsweek.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР