Китайците са известни със своите евтини и недотам качествени автомобили,

...
Китайците са известни със своите евтини и недотам качествени автомобили,
Коментари Харесай

Най-скъпата китайска кола

Китайците са известни със своите евтини и недотам качествени коли, само че в този момент ще ви разкажем за една напълно друга китайска кола. Става дума за серийната версия на електрически автомобил с име Qiantu K50, концепцията на който беше показана преди няколко години.



Електромобилът е изцяло подготвен и ще постъпи в продажба от месец юли тази година. по данни на CarNewsChina цената му от $155 000 ще го трансформира в най-скъпия китайски автомобил.

Новият Qiantu K50 е с маса 1 960 кг и е дълъг 4 634 мм. Широчината и височината са 2 069 мм и 1 253 мм, надлежно. Междуосието е равно на 2 560 мм. Още нещо, което се отбелязва от китайските автомобилни експерти е самобитният дизайн на автомобила.



Електромоторите са два и са ситуирани на всяка от осите. Всеки един от тях е с мощ 188 конски сили, а систематичната мощ е 376 коня. Максималният въртящ миг е 580 Нм.

От 0 до 100 км/ч скъпата китайска кола форсира за под 5 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 200 км/ч. С едно зареждане Qiantu K50 може да измине 365 километра.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР