Китайското правителство се разпореди държавните компании да прекратят вноса на

...
Китайското правителство се разпореди държавните компании да прекратят вноса на
Коментари Харесай

Китай спира вноса на селскостопанска продукция от САЩ

Китайското държавно управление се разпореди държавните компании да прекратят вноса на американска селскостопанска продукция на фона на новата ескалация на комерсиалната война със Съединени американски щати. Това заяви през днешния ден организация Блумбърг, представена от ТАСС, базирайки се на източници.

По данни на организацията китайските селскостопански компании към този момент са изпълнили това разпореждане и в този момент чакат резултатите от комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че страната му ще вкара от 1 септември нови мита от 10 % върху китайски артикули на стойност 300 милиарда $. Тръмп посочи като една от аргументите за този ход, че Китай не е извършил обещанието си да усили закупуването на американска селскостопанска продукция, напомня Българска телеграфна агенция.

Китай и Съединени американски щати договарят за споразумяване на комерсиалните разногласия между тях от няколко месеца. През първата половина на май в американската столица се организира 11-ият кръг от договарянията, след което те бяха прекъснати. На 10 май Вашингтон вкара спомагателни мита от 10 до 25 % за китайски артикули на стойност 200 милиарда $. В началото на юни китайското държавно управление предприе ответни ограничения за над 5000 американски артикули за 60 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР