Китайското министерство на външните работи излезе с изявление относно експлозията

...
Китайското министерство на външните работи излезе с изявление относно експлозията
Коментари Харесай

Китай осъди взрива в болницата в Газа, но не посочи виновник

Китайското министерство на външните работи излезе с изказване по отношение на детонацията в болница " Ал Ахли " в Ивицата Газа, заяви Би Би Си.

Официален Пекин осъди " офанзивата " против болничното заведение, но не упрекна директно нито Израел, нито палестинските екстремисти за нея. " Китай е шокиран и изрично осъжда нападението против болница в Газа, което аргументи големи жертви ", сподели представител на китайското външно министерство.

" Изразяваме нашите съболезнования за загубата на живот и съчувстваме на ранените. Китай приканва за неотложно преустановяване на огъня и помирение. Призоваваме да се положат всички вероятни старания за отбрана на цивилните и за попречване на още по-тежка филантропична злополука ", прибавиха китайските управляващи.

Израелското държавно управление твърди, че детонацията е породена от ракети, изстреляни от палестински бойци от регион покрай болничното заведение. Палестинската страна твърди, че израелската войска е нанесла въздушен удар по болничното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР