Китайският външен министър Ван И, който е на тридневно посещение

...
Китайският външен министър Ван И, който е на тридневно посещение
Коментари Харесай

Външните министри на Северна Корея и Китай обсъдиха Хонконг

Китайският външен министър Ван И, който е на тридневно посещаване в Пхенян, разиска със севернокорейския си сътрудник И Йон-хо районните връзки и позицията на Пекин за вълненията в Хонконг, заяви през днешния ден китайското външно министерство, представено от ДПА.

Китайският външен министър дойде на посещаване в Северна Корея две седмици, откакто страната извърши ракетни тествания. Двамата дипломати обявиха, че ще си сътрудничат за опазване на районния мир и непоклатимост.

По въпроса за продължаващите митинги в Хонконг И изрази позицията на Пхенян: "Хонконг е китайски и никакви външни сили не би трябвало да се намесват ".

Ван съобщи, че без значение от интернационалната обстановка през последните 70 години, откогато Китай и Северна Корея са открили връзки, двете страни "винаги са били в една лодка " заради "фундаменталните " си социалистически характерности.

Последната година в връзките на Пхенян и Вашингтон настъпи разведряване, само че в края на юли Северна Корея възобнови ракетните си тествания в символ на митинг против взаимните южнокорейско-американски военни учения, които тя счита, че са ориентирани против нея.

Пекин, който е главен съдружник и търговски сътрудник на Пхенян, лобира за облекчение на интернационалните стопански наказания против Северна Корея в подмяна на прекратяването на нуклеарната й стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР