Китайският външен министър Цин Ган предупреди за евентуални конфликти и

...
Китайският външен министър Цин Ган предупреди за евентуални конфликти и
Коментари Харесай

Китайският външен министър предупреди за възможни „конфликти“ между Пекин и Вашингтон

Китайският външен министър Цин Ган предизвести за възможни спорове и борби със Съединени американски щати. Според Пекин, Вашингтон е отговорен за възходящото напрежение сред двете страни.

 
Ако Съединени американски щати не натиснат спирачките, а продължи да се движи с цялостна скорост по неверния път, скоро ще излезе от релсите. Със сигурност ще има спорове и конфликти. Кой ще бъде виновен за пагубните последствия?
Цин Ган, външен министър на Китай

Цин Ган добави, че е безусловно неприемливо Китай да бъде подложен на критика във връзка с Украйна, защото не е измежду страните, които доставят с оръжие една от двете страни във войната.

 
Конфликтите, глобите и натискът няма да решат казуса. Необходими са успокоение, разсъдък и разговор. Процесът на мирни договаряния би трябвало да стартира допустимо най-скоро и да се зачитат законните опасения за сигурността на всички страни. Това е верният метод за реализиране на трайна сигурност в Европа.
Цин Ган, външен министър на Китай

Министърът добави, че украинската рецесия наподобява е движена от нечия невидима ръка, която я тласка към удължение и ескалация на спора. По думите му, тази невидима ръка употребява Украйна в полза на избрани геополитически цели, без да разясни нито коя е ръката, нито кои са задачите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР