Китайският телекомуникационен гигант Huawei представи операционната си система HarmonyOS на

...
Китайският телекомуникационен гигант Huawei представи операционната си система HarmonyOS на
Коментари Харесай

Huawei представи своята операционна система HarmonyOS

Китайският телекомуникационен колос Huawei показа операционната си система HarmonyOS на конференция в южния китайски град Дунгуан, съобщи Си Ен Би Си.

Главният изпълнителен шеф на потребителската дивизия на Huawei Ричард Ю съобщи, че новата Оценка за съвместимост, която в Китай ще носи името HongmengOS, може да бъде употребена редица устройства –  мобилни телефони, смарт тв приемници, инфотейнмънт системи в колите и даже „ смарт здания “. Тя е част от проекта на Huawei за представяна на линия от артикули работещи на правилото на „ интернет на нещата “(IOT, Internet of Things), идея съгласно която всички устройства би трябвало да са свързани между тях или с външната среда посредством интернет.

HarmonyOS ще бъде употребена първо в смарт тв приемниците на компанията, които ще се появят на пазара по-късно тази година. В рамките на идващите три години операционната система ще се придвижи и на смарт часовниците на Huawei и на инфотеймънт системи за втомобили.

По време на конференцията Ричард Ю съобщи, че операционните системи, които преобладават мобилния пазар, не взимат поради изобилието от артикули, които в бъдеще ще бъдат свързани с интернет.

От Huawei разясниха, че новата Оценка за съвместимост ще бъде пусната първо в Китай, само че компанията възнамерява да я вкара и на международния пазар.

Harmony OS ще бъде с отворен код, което значи, че на процедура тя ще може да бъде употребена и от други производители на смарт телефони.

Дотук се стигна, откакто през май Съединени американски щати вкара Huawei в комерсиалния си „ черен лист ”, забранявайки на американските компании да доставят елементи и съставни елементи на китайската компания без утвърждението на държавното управление. Малко по-късно и Гугъл лиши лиценза на Huawei за операционната система Android.

Въпреки че от Huawei не престават да настояват, че избират да продължат партньорството си с американската компания и да употребяват Android за мобилните си устройства, те разясниха, че са подготвени неотложно да заменят операционната система на Гугъл, в случай че въпросът остане забранен.

HarmonyOS has just been announced at #HDC2019! How are we going to build an all-scenario smart ecosystem and experience? How will we overcome the challenges of future OS for connected things? Stayed tuned with us to find out. pic.twitter.com/x7ZbgcEy2d

— Huawei Mobile (@HuaweiMobile) August 9, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР