Китайският регулатор за лекарствата одобри първото в страната специализирано лечение

...
Китайският регулатор за лекарствата одобри първото в страната специализирано лечение
Коментари Харесай

Китай даде одобрение за лечение срещу COVID-19

Китайският регулатор за медикаментите утвърди първото в страната профилирано лекуване на Covid-19, откакто установи, че клиничните тествания доста понижават хоспитализациите и смъртните случаи на високорискови пациенти, съобщи Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28920
В известието на Националната администрация за медицински артикули се показва, че е обещано „ незабавно утвърждение “ за „ лекуване с моноклонално антитяло “. Моноклоналното антитяло антитяло съставлява тип протеин, който се прикрепя към спайк протеина на ковид и по този начин лимитира способността му за навлизане в клетките на тялото.

Лечението планува композиция от две медикаменти, които се слагат с инжекции. То може да бъде прилагано за избрани случаи, в които има риск от насърчаване на тежко заболяване, показва регулаторът.

Лечението е създадено от университета „ Цинхуа “, Трета национална болница в Шънчжън и „ Брии байосайънсис “ (Brii Biosciences). Клиничните тествания демонстрираха, че комбинираната терапия може да ограничи риска от хоспитализациите и смъртните случаи на високорискови пациенти с 80%, уточни университетът „ Цинхуа “.

Китай е следващата страна, одобрила сходно лекуване против Covid-19. Властите във Англия дадоха предходната седмица позволение за терапия с антитела. В Европейски Съюз също беше обещано незабавно утвърждение на таблетки с антивирусни съставки, които забавят заболяването като лимитират опцията на вируса да се възпроизвежда в тялото.

Макар таблетките да са по-лесни за приложимост, най-ефективното лекуване против Covid-19 към този момент става посредством моноклонални антитела, които се вливат венозно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28920  Словакия облекчава Коронавирус рестрикции, само че единствено за имунизирани Словакия облекчава Коронавирус рестрикции, само че единствено за имунизирани  Финландия възнамерява наложителна имунизация против COVID-19 за здравните служащи Финландия възнамерява наложителна имунизация против COVID-19 за здравните служащи  1652 са новите случаи на ковид 1652 са новите случаи на коронавирус
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР