Българската банка за развитие продава цял недостроен жилищен комплекс в

...
Българската банка за развитие продава цял недостроен жилищен комплекс в
Коментари Харесай

Рекорд: ББР продава недостроен жилищен комплекс в Пловдив за над 33 млн. лева

Българската банка за развиване продава цялостен недостроен жилищен комплекс в Пловдив, излиза наяве от нейно съобщение. Началната тръжна цена на " Комплекс Колодрума " е 33 016 200 лв..

Според " Марица " сумата е рекордна за Пловдив.

На търг отива аграрен парцел с повърхност от към 7 декара, ситуиран на " Асеновградско шосе " 4 - покрай зала " Колодрума ". На това място още преди повече от 10 години стартира строителството на жилищните здания, като то на няколко пъти спираше на фона на влизането и излизането на вложители.

В последна сметка ББР закупи парцела и издигнатите върху него здания, откакто софийската " Глобал лизинг консулт енд практис " не съумя да извърши уговорките си към банката. Макар и да се води приключен на недодялан градеж и да няма Акт 16, " Комплекс Колодрума " към този момент се оферираше на евентуални купувачи на жилища под тепетата.

Сега той би трябвало да бъде завършен от нов притежател. Срещу многомилионната цена той получава над 200 жилището, офиси, повече от 80 надземни паркоместа. Сградите в комплекса са с друга височина - от 4 до 16 етажа, като в най-голямата има 76 независими обекта.

За да се затвори договорката ще са нужни експлицитни писмени единодушия от строителя на обекта " Сиенит строителна група " АД, строителния контрол " Строителен съветник " ЕООД и инвеститорския надзор " АГМ Инженеринг " ЕООД.

Търгът ще се организира на 16 юни.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР