Китайският производител на електрически автомобили XPENG представи най-новото попълнение в

...
Китайският производител на електрически автомобили XPENG представи най-новото попълнение в
Коментари Харесай

G9: Нов електрически SUV от XPENG

Китайският производител на електрически коли XPENG показа най-новото попълнение в моделното си портфолио, а точно новото си топ- предложение- G9 SUV.

От XPENG анонсират, че новият SUV флагман на марката, който ще бъде оборудван със особено създадената мултимедийна система Xopera с 5D преживяване, ще бъде най-бързо зареждащият се всеобщ електрически автомобил, като ще предложи опция за генерирането на 200 километра спомагателен пробег (CLTC способ на замерване) за единствено 5 минути.

Петместният XPENG G9, който ще бъде стартиран в Китай през септември, е с съществени габарити дължина 4891 мм, широчина 1937 мм и височина от 1680 мм, и с междуосие от 2998 мм.

G9 ще се предлага с предни седалки с затопляне, вентилация и масажна функционалност, а пасажерите на задните ще би трябвало да се задоволят "само " с затопляне и масаж.

XPENG G9 ще бъде оборудван със захранваща система 800V SiC (Silicon Carbide) платформа, което съгласно компанията е гаранция освен за извънредно бързо зареждане, само че и за свободен пробег от над 700 километра.

Електромобилът, който е оборудван с два електромотора за обща мощ от 405 kW (550 конски сили) и въртящ миг от 717 Нм, ще бъде в положение да предложи опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за към 3 секунди.

Новият електрически SUV на XPENG ще стъпи на пазара и с новаторска ADAS (Advanced Driver Assistance System) с автоматизирано различаване на пътни сюжети и реакция, 3D интерфейс на бордовата система, два 14.96-инчови екрана, нов гласов помощник и други.




Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР