Китайският професионален Го играч Ке Цзе, който бе последният противник

...
Китайският професионален Го играч Ке Цзе, който бе последният противник
Коментари Харесай

Ке Цзе отново ще играе срещу изкуствения интелект

Китайският професионален Го състезател Ке Цзе, който бе последният съперник на логаритъма AlphaGo се завръща към играта с изкуствения разсъдък и ще се съкруши с програмата Tianrang.
През месец април тази година разбрахме, че изкуственият разсъдък AlphaGo, основан от пробния отдел DeepMind на холдинга Alphabet, ще играе против най-силния по това време Го състезател – китаецът Ке Цзе. Дотогава програмата съумя да победи два европейски първенеца през 2015 и 2016 година. AlphaGo на два пъти съумя да победи Ке Цзе и по-късно изостави играта Го. А първенецът даде обещание повече да не играе против изкуствен интелект.

Engadget заяви, че Ке Цзе ще играе против Tianrang  – ИИ стратегия за игра на Го, основана от експертите на университета във Фуджоу. За разлика от другите сходни стратегии, за работата на които е належащо наличието на човек с цел да реалокира фигурите, Tianrang ще прави това независимо, благодарение на личен манипулатор.

Новата стратегия към този момент потвърди успеваемостта си, като победи при започване на декември показаните на конференцията по изкуствен интелект RYUSEI-2017 логаритми за игра на Го. Срещата с Ке Цзе е планувана за месец април.

В същото време AlphaGo се усъвършенства, като се учи да побеждава своите предходни версии и учи други типичен игри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР