Китайският президент Си Цзинпин предупреди в пламенна националистическа реч да

...
Китайският президент Си Цзинпин предупреди в пламенна националистическа реч да
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай е готов за кървава битка“

Китайският президент Си Цзинпин предизвести в пламенна националистическа тирада да не се вършат опити за разединение на Китай и сподели, че страната му е подготвена за „ кървава борба “, с която да заеме полагащото ѝ се място в света, съобщи Агенция Франс Прес.

Говорейки в края на годишната сесия на Народното събрание, Си уточни обаче, че превръщането на Китай във велика мощ няма да става за сметка на други страни. „ Китай в никакъв случай няма да се стреми към надмощие или експанзия… Само привикналите да заплашват другите виждат опасност във всеки “, сподели той в речта, излъчена директно по малкия екран.

Това стана дни, откакто близо 3-те хиляди депутати единомислещо преизбраха Си за втори 5-годишен мандат и седмица след смяна на конституцията, която отстрани ограничаването за два президентски мандата.

Си твърдо предизвести, че опитите за разединение на територия от Китай ще бъдат пресичани. „ Всякакви дейности и хитрини за разединение на Китай са обречени на неуспех и ще бъдат наказани от народа и осъдени от историята “, сподели президентът. И добави: „ Няма да бъде разрешено и е безусловно невероятно да се отдели и сантиметър от територията на страната “.

Тези думи се считат за ориентирани против групи, които упорстват за самостоятелност на Тайван, самоопределяне на Хонконг или западните райони Синцзян и Тибет, както и към Индия, Бутан и други страни в Югоизточна Азия, които имат нерешени териториални разногласия с Китай.

„ Китайският народ е непреклонен и твърдоглав, имаме дух да водим кървава борба против нашите врагове до горчивия им край “, сподели Си Цзинпин. „ Имаме огромния потенциал да заемам полагащото ни се място в света “, добави той.
В речта си президентът напомни, че комунистическата партия повече от всеки път държи юздите на властта. „ Историята към този момент го потвърди и ние ще продължим да потвърждаваме, че единствено социализмът може да избави Китай “, сподели Си. И акцентира, че „ единствено като развиваме социализма с китайски характерности, ние ще можем да приключим великото възобновление на китайската нация “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР