Китайският президент Си Цзинпин обяви, че няма “сблъсък на цивилизации

...
Китайският президент Си Цзинпин обяви, че няма “сблъсък на цивилизации
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Няма сблъсък на цивилизации в търговската война САЩ-Китай

Китайският президент Си Цзинпин разгласи, че няма “сблъсък ” на цивилизации и осъди расовото превъзходство като “глупаво ” на фона на напрежението със Съединените щати и загрижеността за възходящата международна мощ на Пекин.

Неговите забележки пристигнаха, откакто почитан американски служител предишния месец разказа съперничеството сред Китай и Съединени американски щати като “борба с една в действителност друга цивилизация и друга идеология “.

Кирон Скинър, шеф на политическото обмисляне в Държавния департамент на Съединени американски щати, съобщи по време на конгрес за сигурността, че Китай е първият американски “голям съперник, който не е от европоидната раса ”.

„ Мисленето, че личната раса и просвета са по-добри и настояването за трансформиране или даже подмяна на други цивилизации е неуместно в основата си и пагубно на процедура ”, сподели Си на церемонията по откриването на Конференцията за разговор на азиатските цивилизации в Пекин.

“Няма конфликт сред разнообразни цивилизации, ние просто би трябвало да имаме очи за хубостта във всички цивилизации ”, добави той, без да загатва Съединени американски щати.

Речта на Си Цзинпин идва по-малко от седмица, откакто комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин се утежниха на фона на американските мита на артикули за 300 милиарда $

В понеделник Китай отвърна с изказване, че ще усили цените на американските артикули на стойност 60 милиарда $ от 1 юни.

Речта на Си се концентрира и върху насърчаването на междукултурното съдействие в района, като прикани останалите азиатски страни да “укрепят културното доверие ”.

“На основата на блестящите достижения, реализирани от нашите предшественици, ние… ще се стремим да продължим да пишем нови страници на популярност на азиатските цивилизации ”, сподели той. /БГНЕС и АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР