Китайският президент Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин проведоха

...
Китайският президент Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин проведоха
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор

Китайският президент Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин организираха телефонен диалог в сряда. Това заяви Китайската централна телевизия.

„ В следобеда на 15 юни Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин организираха телефонен диалог “, се споделя в малко известие от канала.

Китайският президент Си Дзинпин в сряда по време на телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин изрази подготвеност да спомага за разрешаването на украинската рецесия, заяви Китайската централна телевизия.

" Всяка от засегнатите страни би трябвало да заеме виновна позиция, допринасяйки за вярното разрешаване на рецесията в Украйна ", цитира каналът думите на китайския водач. " Китай е подготвен да продължи да играе своята градивна роля ".

Както посочи Си Дзинпин, Пекин заема самостоятелна позиция по украинския въпрос, " като взема поради обстоятелствата и историческите действителности ". Ние интензивно способстваме за поддържането на мира в световен мащаб, способстваме за запазването на постоянен стопански ред в света “, акцентира той.

Китайските управляващи са подготвени да поддържат Русия при решаването на основни въпроси, свързани със отбраната на суверенитета и националната сигурност, сподели Дзинпин.

„ Китай е подготвен за тясно стратегическо съдействие с Руската федерация, за оказване на взаимна поддръжка, като се вземат поради основните ползи на двете страни във връзка с суверенитета и националната сигурност “, съобщи водачът на КНР, цитира Китайската централна телевизия.

Както разясни Си Дзинпин, китайско-руските връзки не престават да се развиват сполучливо, макар всевъзможни промени на международната сцена. „ Готови сме да засилим контактите на такива значими интернационалните и районни платформи като Организация на обединените нации, БРИКС и Шанхайската организация за съдействие “, добави той.

Според китайския президент Пекин чака да работи с Русия за поощряване на напредъка на разрастващите се страни. „ Китай се стреми да ускори солидарността и да построи по-справедлив и разумен международен ред “, заключи Си Дзинпин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР