Китайският лидер Си Дзинпин ще направи държавни посещения в Европа

...
Китайският лидер Си Дзинпин ще направи държавни посещения в Европа
Коментари Харесай

Си Дзинпин ще дойде в Европа, за да укрепи търговските отношения

Китайският водач Си Дзинпин ще направи държавни визити в Европа тази седмица, с цел да укрепи комерсиалните връзки с континента, до момента в който се пробва да постави завършек на комерсиална война с Съединени американски щати, осведоми Reuters.

Президентът Си ще пътува до Франция, Италия и Монако от 21 до 26 март, оповестява представителят на китайското външно министерство Лу Канг в понеделник и формалната осведомителна организация Xinhua. Поканите бяха издадени от френския президент Емануел Макрон, водача на Монако принц Алберт II и италианския президент Серджо Матарела, споделя Лу.

Визитата на Си идва, когато европейските сили работят за реализиране на внимателен баланс сред терзанията за китайското въздействие и желанието за по-нататъшни вложения. Китай предходната седмица даде обещание по-голямо съдействие в региона на инфрастукруния мегапроект " Един пояс, веднъж " с американски и европейски компании, опит да се опълчи на възходящите рецензии, че самодейността има за цел да отрази въздействието на Си върху приемащите страни.

Италия е разграничена по въпроса дали да подпише меморандум за съгласие за присъединяване в комерсиалната и инфраструктурната стратегия на Си, само че работи за одобряване на споразуменията с китайските компании в области от банкиране до сила.

Желанието на страната да обмисли опцията да прави бизнес с Китай води до угриженост в Съединени американски щати и Европейския съюз по отношение на присъединението на страната от Г-7 към " Един пояс, веднъж " и разрешаването на ползите на Китай в браншове като телекомуникациите и пристанищата.

Междувременно Франция съобщи, че ще наложи нови инспекции на производителите на съоръжение, в това число и на китайския софтуерен колос Huawe. Съединени американски щати също по този начин неотдавна издаде предизвестия за кражбите на данни, спонсорирани от китайската страна.

Имаше спекулации, че Си и американският президент Доналд Тръмп ще се срещнат този месец, с цел да подпишат съглашение за преустановяване на комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света, само че това не е евентуално да се случи преди април, съгласно трима души, осведомени с този въпрос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР